Boekenhoek

 

De F.E.S. heeft  op deze pagina een aantal boeken bij elkaar gezet die interessant kunnen zijn voor mensen met fibromyalgie en hun omgeving. Het zijn niet alleen boeken die inhoudelijk over fibromyalgie gaan, maar ook over alles wat erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan moeilijk kunnen slapen, darmproblemen of omgaan met vermoeidheid.

Van iedere bestelling via de link 'bestellen' ga je naar bol.com en ontvangt de vereniging een percentage van je bestelling. Dank!

 

afbeelding-boekenhoek-puntjes

 
karin-van-der-wal-vollers

Gruwen, grienen, groeien en glimlachen - omgaan met fibromyalgie, een chronische ziekte

Auteur: Karin van der Wal-Vollers

Maar dan begint de zoektocht pas. Wat kan je doen? Waar kan je hulp vinden? Karin beschrijft de zoektocht die zij heeft afgelegd. Dit boek is niet alleen voor mensen met een chronische ziekte, maar voor iedereen die een chronisch zieke in zijn omgeving kent.

Bestellen

 
geluk-is-ook-niet-alles 2
 

Geluk is ook niet alles

Auteur: Willem van der Does

Hoe vergroot je de kans om gedrag aan of af te leren? Wat kan helpen is kennis van een overzichtelijk aantal principes van gedragsverandering. In dit boek worden die principes uitgelegd en toegepast. Het is bedoeld voor mensen die vinden dat er nog iets aan henzelf of aan iemand anders te verbeteren valt.

Bestellen

 

 
fibromyalgie-een-ongrijpbare-ziekte 2

Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte

Auteur: An Lommerse

Verschillende onderzoeken komen in dit boek aan bod, maar ook pijn en pijnbeleving, evenals het nut van beweging en gezonde voeding.

Bestellen

 

 
 
fes-boek-martijn-bond-002
 

De Afvalpuzzel

Auteur: Martijn Bond

Afvallen wordt vaak gepresenteerd als een eenvoudige taak: gewoon minder eten en meer bewegen. Op langere termijn geeft dit echter geen blijvend resultaat. De auteur is psycholoog en geeft met dit boek een breder beeld over voeding en afvallen. Hij doet dit door gebruik te maken van diverse gedragstherapieën. 

Bestellen

 
hanna-bervoets

Welkom in het Rijk der zieken

Auteur: Hanna Bervoets

Welkom in het Rijk der zieken is verhaal over wat er gebeurt wanneer je een cronische aandoening hebt. En over wat we achterlaten wanneer we de controle over ons lichaam verliezen.Dit deels autobiografische literaire experiment vertelt een relevant verhaal over een onderwerp dat nog te veel in de taboesfeer zit.

Bestellen

 
Ja Dokter, Nee Dokter

Ja dokter, Nee dokter

Auteur: Anne-Marie De Ruiter

Anne-Marie de Ruiter werd jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd en beschrijft in dit boek haar ‘patient journey’ in de zorg. Herkenbaar en met een flinke dosis humor deelt ze haar ervaringen en bedenkt ze hoe het ook anders kan. Met dit boekje bij de hand verloopt jouw doktersbezoek voortaan heel anders.

Bestellen

 
Pijn is Persoonlijk

Pijn is persoonlijk

Auteur: Marleen Schefferlie

Dit boek is zowel het eigen 'pijn-cv' van de auteur als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fibromyalgie en andere chronische pijn. Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boek doorbroken

Bestellen

 
De Voedingswijzer

De voedingswijzer

Auteur: Juglen Zwaan

Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten. Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid.

Bestellen

 
Het Pillenprobleem

Het pillenprobleem

Auteur: Dick Bijl

Epidemioloog en voormalig huisarts Dick Bijl stelt in 'Het pillenprobleem' zeer kritische vragen over het gebruik van een aantal zeer veel gebruikte medicijnen. Is het wel nodig en verstandig dat zoveel mensen zoveel medicijnen gebruiken? 

Bestellen

 
Pijn & het Brein

Pijn en het Brein

Auteur: Annemarieke Fleming

Leer er maar mee leven' is een boodschap die niemand met chronische pijn wil horen. Dit boek geeft de broodnodige antwoorden. Wat is er wel degelijk veranderd in het lichaam van mensen met chronische pijn? En hoe ontstaat zo'n verandering?

Bestellen

 
Lieve Help

Lieve Help!

Auteur: Anna Raymann

Lieve Help! is een zeer praktisch hulpboek voor iedereen die te maken heeft met pijn, in wat voor vorm dan ook. Het boek is bedoeld voor zowel de persoon met pijn zelf, als zeker ook voor haar of zijn partner, kinderen, familie en vrienden.

Bestellen

 
anna-raymann-overleven-met-chronische-pijn

Over leven met chronische pijn

Auteur: Anna Raymann

Dit boek gaat je niet in één klap pijnvrij maken. Er bestaan geen gemakkelijke oplossingen voor chronische pijn. Het belangrijkste is dat jij je leven niet stil zet, om te wachten op de arts met het perfecte medicijn of een behandelaar met de ideale therapie. Je moet hoe dan ook verder, mét of zonder je pijn. Daarvoor zul je zelf in actie moeten komen. 

Bestellen

 
Leven met fibromyalgie

Leven met fibromyalgie

Auteur: Sjoukje Okma

Duidelijk boek dat veel antwoorden geeft op vragen over fibromyalgie. Ook voor partners en familie. Je leest o.a. over Fibromyalgie en chronische pijn. De invloed van stress, medicatie en overgevoeligheid voor pijn en het verbeteren van de fysieke en psychische gezondheid met als doel verlichting van de klachten.

Bestellen

 
 

over F.E.S.

 Contact

 Fibromyalgielijn

 Wat we doen

 Inloggen leden

 

voor jou

 Folders en brochures

 Hulplijnen en webadressen

 Help mee

 Veelgestelde vragen

 

nieuwsbrief

Ontvang tips, acties en nieuws over fibromyalgie en de F.E.S.


 

Privacybeleid | 2020  DE NATIONALE VERENIGING VOOR FIBROMYALGIE-PATIËNTEN  -  F.E.S.